Blogg

Artikel i Göteborgs Posten om Green Village

27 oktober, 2016

Kolla in när GP skriver om Green Village! 🙂

GP Artikel

gp-artikel-gv-161023

Kom på visning – vinn fina priser

5 mars, 2016

Att bo klimatsmart är framtidens boendeform! För många låter det dyrt, men Green Village har visat att det inte behöver kosta mer med miljövänligt. Nu delar vi ut fina priser till Er som kommer på visning för de sista bostäderna innan området är slutsålt!

För att höra mer eller boka tid för visning kontakta vår mäklare Ulla Andersson på 072 3093100 eller Lars Wååg på Green Village 031 – 724 81 53

Nu finns även punkthus 15 uppe

14 december, 2015

Punkthus 11 och 15, de senaste tillökningarna i det miljövänliga bostadsområdet Green Village, finns nu i prislistan under fliken Boka Bostad.

Miljöklass Guld

18 augusti, 2015

Guld för kvalitet och Miljö.
Västsvenska företaget Green Village AB har fått den högsta miljöklassificeringen för sitt bostadsområde i Surte utanför Göteborg. Därmed blir bostadsområdet det första i Sverige att få utmärkelsen Miljöbyggnad Guld på samtliga sina bostadshus.

Green Village AB har som första bostadsföretag i Sverige fått certifieringen Miljöbyggnad Guld på samtliga sina bostäder. Miljöbyggnad är ett certifieringssystem som baseras på svenska bygg- och myndighetsregler samt svensk byggpraxis. Guld är den högsta utmärkelsen som tilldelas byggnader som uppfyller de högsta kraven för bland annat energi, inomhusmiljö och materialval.
Byggherren bakom det miljöinriktade bostadsområdet Green Village i västsvenska Surte, är F O Peterson & Söner Byggnads AB.

Miljövänliga bostäder i Göteborg - Miljöklass Guld

Miljövänliga bostäder i Göteborg – Miljöklass Guld

Utmärkelsen Miljöbyggnad Guld för samtliga punkt- och radhus är ett kvitto på att vi har haft rätt fokus med produktkvalitet, hållbarhet och smarta energikällor i åtanke. Green Village tar ett helhetsgrepp om miljöfrågan inom bostadssektorn, säger Jonas Steen vd för Green Village AB och F O Peterson & Söner Byggnads AB, och fortsätter, De stora vinnarna är de boende och miljön vi alla delar.
Bostadssektorn är en av de största miljöbovarna i Sverige.
En rapport publicerad på Boverket visar att fastighetsbranschen stod för ca åtta megaton växthusgaser mellan åren 2008-2011.
Genom Green Village, hoppas byggherren F O Peterson & Söner Byggnads AB ha hittat en metodik för att minska utsläppen med 40 %.
Green Village AB skriver själva på sin hemsida att ”Noggrann planering i konstruktionsfasen, höga krav på material och kompetens i själva byggandet tillsammans med låg energibrukning och gott inomhusklimat kommer ligga som grund för att nå vårt mål Miljöbyggnad Guld.”
Bakom certifieringssystemet ligger Swedish Green Buiding Council och förutom Guld finns även indelningen Silver samt Brons.

För vidare kontakt:
Jonas Steen
VD Green Village AB och F O Peterson & Söner Byggnads AB 
jonas.steen@fop.se
0317248002
 www.green-village.se 
www.fop.se 
Mer om Green Village AB:
Green Village är ett boendekoncept där Du som boende har satts i första rummet tillsammans med hållbarhet, miljö och design i ett unikt samarbete med naturens egna krafter.Med el från vindkraftverket, värme från berget och varmvatten från solenergi erbjuder Green Village ekonomisk och långsiktig miljösmarthet i kombination med byggteknisk kompetens, modern teknologi och arkitektur.

Nya bilder från bygget

2 december, 2014

byggklara2 byggklara1 Byggklara5 3e våning 2oktober4

Förhandstitt på miljövänligt boende

2 april, 2014

Nu har vi på Green-Village tagit fram 3D-bilder på hur det kan se ut att bo miljövänligt nära Göteborg.

Green Village miljövänlig hustillverkare Göteborg

Miljövänliga vardagsrum


Green Village miljövänlig hustillverkare Göteborg

Utsikt från balkong


Green Village miljövänlig hustillverkare Göteborg

Överlägset snyggt sovrum

Byggprocessen har startat! Del 2

29 januari, 2014

Mer bilder från arbetet med Green Village och att tillverka miljövänliga bostäder nära Göteborg!

Hustillverkare Green Village Göteborg

Punkthus 12 får sin Husplatta

Hustillverkare Green Village Göteborg

Kranen som hjälper till att bygga miljövänligt

Hustillverkare Green Village Göteborg

Snö på miljövänliga bygget

Hustillverkare Green Village

Miljövänliga punkthus hos Green Village

Byggprocessen har startat!

Här kan ni följa arbetet med att bygga Green Village. På bilderna kan ni se det inledande arbetet med att tillverka etapp 1 av miljövänliga bostäder nära Göteborg.

Miljövänliga bostäder Göteborg

Väggarna till Green Village upprättas

Hustillverkare Green Village Göteborg

Miljövänliga bostadsrätter nära Göteborg hos Green Village

Hustillverkare Green Village Göteborg

Byggmaskinerna går för fullt på Green Village

Hustillverkare Green Village Göteborg

Material fraktas runt på Green Village byggplatsen

Hustillverkare Green Village Göteborg

Byggmaskinerna längs vägen på Green Village

Senaste nytt om Green Village

28 januari, 2014

Miljövänliga bostadsrätter är heta just nu! I det senaste nummret av Svensk Byggtidning kan ni läsa mer om vårat bostadsbyggande och fördelarna med att bygga hållbart.
Artikeln hittar ni HÄR på sida 65.
Kärnan i budskapet är att det inte behöver vara dyrt att bygga miljövänligt. Något vi även tar vara på på byggplatsen i skrivande stund, där vi är först i Sverige med grön bygg-el!

Framövers kommer vi att framhäva våra 3-rums lägenheter på ca 88 kvadratmeter. I samarbete med våran mäklarfirma M2 kommer vi att skapa informationsmaterial som går ut i tidningar och online. Om du känner någon som letar lägenhet i Göteborg eller Göteborgsområdet kan du tippsa om Green Village miljövänliga 3-rums lägenheter !

Bostadsrätter nära Göteborg

Miljövänligt boende nära Göteborg